Zokniállatos könyveket kerestem éppen, a háttérben megy a Sopranos első évada és Tony visszaemlékezései között felbukkant egy eredeti zoknimajom fej! Ezt se vettem volna észre máskor. Még egy kicsit zoknizok aztán ígérem már más téma jön.
Kicsit utánanéztem ennek a majomnak. Az eredeti zoknimajom egy amerikába vándorolt svéd zoknigyároshoz, John Nelsonhoz köthető, aki az 1890-es évek végén kezdett sarokvarrás nélküli zoknikat gyártani Rockfordban, Illinois államban. Ezek a zoknik aztán annyira divatba jöttek, hogy sokan le is másolták a varrástehnikát, ezért Nelson 1932-ben piros sarokkal látta el saját barna zoknijait, hogy így jelölje az eredeti Rockford-ot. Ez a piros sarok tökéletetesen meg is felelt a majmok szájának.
Az 1950-es évek környékén a Nelson Kötőgyár ráeszmélt, hogy bizony rengeteg majmot készítenek a zoknijaikból. Annyira belemásztak a történetbe, hogy a zoknimajom szabadalmát is megszerezték 1955-ben és a majom sablonját minden zokihoz mellékelték. A gyár – más néven – de a mai napig létezik és az eredeti piros sarkú barna zoknit változatlanu gyártják. Majmon kívül egy csomó minden mást is lehet belőlük készíteni, a majom és az elefánt sablonját itt találjátok. Ha találok még jól értelmezhető sablonokat akkor azokat is felteszem.

Ha még nincs elegetek a zokniállatokból, akkor ajánlom az alábbi könyveket.
Ebben az én ízlésemnek kicsit kevés a szabásminta/sablon, a könyv 2/3-a inkább valamilyen mese, vagy ötletbörze konkrét instrukciók nélkül. Ez is hasznos ha már van zoknis előtapasztalata az embernek.

Az alábbi angol nyelvű könyveket sajnos nem ismerem, de mind ígéretesnek tűnik. Egy zokniállat minél bénább, annál jobb!

 

 

 

 

 

 

 

Tagged with →  
Share →

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük