Vannak egyszerű dolgok, amikre az ember egy isteni szikra bevillanása után jön rá. Én például arra, hogy hogyan is kell virágokból koszorút fonni. A hármas, négyes, ötös, többes fonásokat ismerem, de valahogy nem állt össze a kép. Arra gondoltam, hogy más is lehet ezzel így és akkor én lehetek az isteni szikra, aki megvilágosítja a koszorúfonás eddig homályba veszett – amúgy baromi egyszerű – technikáját.

 

A fonás legjobban arra a fajta fonásra hasonlít, amikor két részre osztjuk a fonalat/hajat és mindig a szélekről hajtunk be középre egy kis adagot. Sima hármasfonással kezdem és 2-3 hajtásonként adagolok bele új virágot. Amire figyelni kell, hogy a szárak hamar elfonódnak, ezért sűrűn kell adagolni a virágokat, hogy ne párcentis kis darabkákkal kelljen szerencsétlenkedni. Én mindig a baloldalra, középre teszek be új virágot úgy, hogy a fejét jobb oldalt hagyom kilógni és a bal legszélső szárat rögtön át is hajtom ezen. Az új virág utáni 2-3 fonás már teljesen szabadon megy, néha több szárat is hajtok ha úgy látom, hogy egyenetlen a jobb és baloldalon lévő szárak eloszlása.
A végén egszerűen csomót köttök a maradék szárakból a kezdő hármas virágfej köré és ha marad hosszú vég azokat még ide-oda eltekergetem a virágok között. Voilá! Kész is a koszorú!

Tagged with →  
Share →

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük