Egy ideje rakosgatom jobbra-balra az üres befőttes üvegeket és a lekvárfőzés azért még várat magára. A lekvárok után is biztos maradna egy csomó és most találtam isteni ötleteket lámpás, mécsestartó készítésére. A képekre kattintva az ötletek eredeti forrását találjátok, még több képpel.

Marokkói ihletésű lámpások: az arany részt szerintem arany üvegfesték kontúrral lehet szépen megrajzolni, magát az üveget a készítő pedig sima üvegfestékkel festette meg belülről, az üveg aljára öntve egy keveset és onnan a belső falra ecsettel felhordva.

Textillel bevont üvegek: ezeket az üvegeket alul 3 csík textillel vonták be, majd 3 db, egyenként kb. 30 cm-es drót egyik végével körbetekerték a száját, mindhárom drótszálra gyöngyöket fűztek, majd a három drótot egy gyönggyel fogták össze és egybefonták a szálakat.

Még egy textiles ötlet: itt vékony textilcsíkokkal van leragasztva az üveg hosszanti irányban, a leírás szerint belülről! Én ezt azért kicsit rizikósnak tartom, pláne, hogy ragasztóval jól átitatott anyagról van szó…én biztosan inkább kívülre ragasztanám az anyagot, bár lehet, hogy úgy meg nem világítja át annyira a kis mécses. Ki kell próbálni!

Spárgával betekert és festékszóróval festett üvegek: azt hiszem ez a kedvencem, ennek fogok nekiállni. Az üvegeket alapon tisztítás után be kell tekerni spárgával és egy festékspray-vel lefújni. Nyilván figyelni kell, hogy üvegre is alkalmazható legyen a festék, majd alaposan meg kell száradnia. Aztán a spárgát lehúzni és kész is van!

 

Láncon lógó üvegek: Ezzel a verzióval csak az a baj, hogy nem az általunk megszokott üvegekből készül hanem olyan üvegekből, pontosabban a tetejük itt a kulcs- amikhez lánc is erősíthető. Talán az itthoni kupakok is megbütykölhető és akaszthatóvá tehetők valahogyan.

Fedő festékkel festett: Itt megint nagy turpisság az üveg kifúrása, illetve a tény, hogy ez a feliratos üveg egyszerűen már önmagában is gyönyörű és foglamam sincs, hogy honnan lehetne ilyeneket szerezni.

Share →

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük