Múlt héten készítettem egy adag főzött bodzaszörpöt, ami igen kiválóra sikerült. Az apukámtól tavaly kapott zsálya pedig annyira gyönyörű és terebélyes lett a teraszon, és annyira szeretem az ízét, illatát, hogy adtam egy esélyt a zsályaszörpnek is. Kicsi kimaradt az üvegekből amit azonnal meg is kóstoltunk, fenomenális lett! Nem tudnám megmondani, hogy zsályából van de egy igazi nyári frissítő italt pont így képzelek el. Hozzávalók

  • jó nagy marék zsályalevél
  • 1 kg cukor
  • 1 doboz (200 db, 26 g) citrompótló
  • 1,5 liter + 3 dl víz

A zsályaleveleket mosás után egy napra beáztattam 1,5 liter vízbe. Másnap, mivel még teljesen frissnek néztek ki és szerintem még volt belőlük még mit kicsikarni , a leveleket kiszedtem és egy bögrében 3 dl forró vízzel nyakon öntöttem, állni hagytam fél órát. Aztán a leszűrt zsályás vizeket összeöntöttem, beletettem a cukrot, citrompótlót és az egészet felfőztem. Üvegekbe tettem, majd azokat bebugyolálva egy félreeső sarokba, ahol nem esünk hasra bennük. Ha majd lesz ribizli meg kánikula akkor ki szeretném próbálni úgy, hogy jégkockával meg egy evőkaniálnyi ribizlivel elkeverve szürcsölgetem a teraszon.

Tagged with →  
Share →

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük