Az úgy volt, hogy szerettem volna valamilyen áfonyás süteményt sütni és lelki szemeim előtt egy répatortához hasonló állagú tészta lebegett. A fontos hozzávalók után kutatva azonosítottam az olajat, amitől olyan kellemesen csúszós lesz a sütemény, így jutott eszembe a hagyományos joghurtos/kefíres gyülmölcsös- pötyögtetős. Cukron kívül minden volt hozzá, áfonyából, mint utóbb kiderült, talán sok is. A recceptben nem volt elég az olaj szerintem, így dupla mennyiséget használtam – már ezt adom meg lent- és a hiányzó cukrot akácmézzel helyettesítettem. A végét nem muszáj utánam csinálni, szerintem szép lehet szeletelve is! (kép)

Hozzávalók – a bögre a 2 dl-es joghurtospohár

  • 4 tojás
  • 3 bögre cukor  – nálam 1 bögre cukor és 1 bögre méz
  • 1 bögre olaj
  • 2 pohár natúr joghurt
  • 4 bögre liszt – én zablisztet használtam, de ez nem a legjobb, sima finomliszt jobb lett volna
  • kiskanál sütőpor
  • 2 bögre áfonya – én majdnem 40 dkg-ot beletettem, az kb. duplája

Elkészítés

A tojásokat a cukorral, mézzel elkevertem, hozzáadtam az olajat. Majd jött a liszt és a sütőpor, levégül a joghurt. Az állaga elég folyós, de jó így. Az áfonyát érdemes beleforgatni lisztbe mielőtt a tésztába tesszük, de a zabliszt erre nem alkalmas mert nem tapad rendesen, ezért én ezt kihagytam. Kivajazott, kilisztezett formában sütjük, én újítani akartam a kuglófformával, hogy ne az a hagyomásnyos tepsikocka legyen. Előmelegített sütőben kb. 50 percig sütöttem 180 fokon, nem akartam megégetni a tetejét. Tepsiben hamarabb megsül mert nem ilyen magas a tészta. Ha tűpróbánál már nem ragad akkor pontyó. A sütőből kivéve még lehet kicsit nézegetni, hogy milyen szép lett de aztán le kell dobni, hogy olyan legyen mint a képen.Van megpróbálni a tortaforma nélkül fejrefordítani. Vagy mondjuk feldobni, mint egy palacsintát. Vagy bármit, amitől szétesik.

Adél: süssünk máskor is szétesett sütit. Rendben, sütünk.

Tagged with →  
Share →

2 Responses to Robbantott áfonyás süti

  1. Mentettem és sütni fogom. De biztosan jó lehet más gyümölccsel is, nem?

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük