Régóta ígértem már a zoknimajom leírását, most végre elkészültem vele. Közbejött egy csúfos sorozatnézés, teljesen ráfagytam a True Blood vámpírjaira és addig semmi mással nem tudtam foglalkozni, amíg mind az öt évadot végig nem néztem. Ezt a jelenséget amúgy nem teljesen értem, nem fordult még velem elő ilyen, hogy ennyire beszippantott volna egy film. Szerettem a Dr. House-ot is meg nagyon jó sorozat volt a The Wire is de ilyet, hogy semmi mással ne tudjak foglalkozni esténként…teljesen kínos. A majom maga is szegény ezért készült ilyen lassan, pedig a valós elkészítési idő az csak kb. 2 óra.

Ezen a képen a bal oldali majom kézzel, a jobb oldali varrógéppel készült. Mindkettő teljesen egyformán készül, annyi a különbség, hogy a kézi varrásnál előbb kell elvágni a varrandó részeket és utána levarrni, a gépi varrásnál pedig fordítva, előbb levarrni majd a varrás mentés szétvágni. Most a varrógéppel készült majmon mutatom meg  majomgyártást.

Hozzávalók:

 • 1 pár zokni
 • tű, cérna, olló
 • tömőanyag
 • hímzőfonal vagy gomb a szemekhez, szájhoz

Az elkészítés fázisai az egyes fotók alatt találhatóak, klikkelj az elsőre a galéria megnyitásához majd lépkedj végig rajta. Jó majmozást!

Tagged with →  
Share →

5 Responses to Zoknimajom – hogy készül

 1. EV says:

  Ügyes vagy! Kisboltot nem nyitsz?:)

 2. Gatter Zsófi says:

  Szia!
  Azt szeretné kérdezni, h kb hányas méretű zokni az ideális egy formás majomhoz? Úgy látom a férjem zoknijaiból elég ormótlan állat lenne 🙂

  • Juli says:

   Én 38-39-es női zoknikból csináltam mindkét majmot, ráadásul ezek még tök újak voltak, nem tömörödtek még össze. Szerintem 34-35-ös gyerekzoknik is jók lennének, abból még viccesebb minták is vannak.

  • Juli says:

   Szia!

   Úristen, ezt a kommentet nem vettem észre azóta meg akár már 40 majmot is megvarrhattál… bocsánat! Én 38-39-es női zoknikból szoktam csinálni a majmot, abból olyan jó gyerekkézre-álló darab lesz 🙂

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük