Mivel a napokban vonatozásra készülünk szerettem volna Adélnak egy jóféle hátizsákot szerválni. Megvettem volna én bármit, ami nem fröccsöntött, nem világító rózsaszín, nincs rajta csillámpor se hercegnők de ilyet nem nagyon találtam. Volt még a viszonylag normális de 7000 Ft… aztán a Meskán már szét se néztem hanem inkább nekiláttam én.

Elolvastam ezt a cikket, ahol jó sok otthon is elkészíthető gyerekhátizsák ötletet kaptam, de a legjobbnak mégiscsak ez a változat ígérkezett. Nincs benne zipzár se ami külön öröm, azt azért még meg kellene tanulnom rendesen varrni mert eddig csak kontár módon varrtam bele a saját magam készítette hálózsákokba.

A hátizsák szabásmintája innen is letölthető. Mivel nem tudom, hogy a készítője milyen méretű papírra szánta (Amerikában ugye a lettersize az általános méret ami kicsit szélesebb de alacsonyabb mint az A4) ezért kinyomtattam A4-re és végül úgy döntöttem, hogy a varrásszélességet (1 cm) én még ehhez hozzáadom inkább, hogy ne incifinci legyen. Így értelemszerűen az oldalsó részt hosszabbra kellett venni, körbemértem a kiszabott hátulját, hozzáadtam még 5 cm-t és csak akkor varrtam össze amikor már láttam, hogy pontosan milyen hosszú is lesz a hátizsák kerülete. (A leírás előbb összevarratja az oldalsó szalag keskenyebbik végét, én ezt hagytam későbbre mert nem tudtam pontosan, hogy milyen hosszú anyagra lesz szükség.)

Az anyag az Ikea TIDNY textilje, ami egyszerűen zseniális, adja magát, hogy az ember kifesse vagy kihímezze. Gyerekek mellett viszont nem túl gazdaságos vele dolgozni mert Adél is kb. a közepéről szeretett volna egy  rákot a hátizsákra, ezért kénytelen voltam onnan kiszabni.

Az elejére egy kis darab tépőzárat tettem és belevarrtam egy akasztót is a tetejére a pántok közé, egy 10×4 cm-es darabból. A mérete pont megfelelő lett, elférnek benne a khm… Boribon és Bogyó és Babóca könyvek.

Tagged with →  
Share →

5 Responses to Gyerek hátizsák – szabásmintával

  1. Forró Ildikó says:

    Drága Juli!! Nem küldenéd el nekem a te magyarított szabásminta változatodat?? Én nem is merem ki magam az angolon, és kezdő létemre a te változtatásaiddal, már teljesen sötét.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük