Az egész úgy kezdődött, hogy fogalmam sem volt, hogy pontosan mi is az a paszternák. Meg persze ősz van, sütőtök, gomba, körte ilyesmik. Eredetileg valamilyen fehérrépás, körtés, kéksajtos dologban gondolkodtam, de közben megértek a körték az ablakban alattomosan és nem akartam szétfőzni őket. A körték már csak ilyenek, ezt Eddie Izzard is megmondta. Tehát körték kihúzva. Akkor ezzel kihúzódott a kéksajt is és jött helyette a sütőtök meg a méz meg a kakukkfű. És egy kis szerecsendió. Az egész tetejére feldobtam az itthon lévő csirkecombokat, amiket külön a végén még meg kellett sütnöm, mert türelmetlen voltam és korán szedtem le az alufóliát a tepsiről és nem sültek meg eléggé. Ne így csináljátok.

Hozzávalók:

  • 3 egész csirkecomb (lehet több is, nekem ennyi volt itthon)
  • 1 kanadai tök vagy sütőtök
  • 5-6 szál paszternák
  • 10-15 apró csiperke
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 10 dkg vaj (megszállott vajazó vagyok, szoktam Ramat is használni de a vaj jobb)
  • olivaolaj (hogy ne kozmáljon oda a vaj)
  • só, bors, méz, szerecsendió, kakukkfű

A sütőrököt nem hámoztam meg csak megmostam és kb. negyed alma nagyságú darabokra vágtam. Fontos, hogy minden darabon maradjon héj, különben pempőke lesz csak belőle. A paszternákot is nagyobb darabokban hagytam, először kettőbe vágtam majd a vastag részt még hosszában ismét kettőbe. Az egész fej fokhagymát megpucoltam, a vöröhagymát csak négybe vágtam. Gombákat is megpucoltam és mindent összekevertem a tepsiben sóval, borssal, sok-sok kakukkfűvel, 4-5 evőkanál mézzel és a feldarabolt vajjal. A gombákat viszont a kutyulás után kivettem és félretettem mert teljesen szétsültek volna ha az elején belerakom őket. A csirkecombokat csak sóztam, borsoztam és beletunkoltam a zöldséges tepsibe. Ha még nem elég a zsiradék akkor lehet locsolgatni olivaolajjal. Alufóliával betakartam és 180 fokon elkezdtem sütni. A kritikus pont a hús meg a paszternák, utóbbinak így azért kell egy jó óra. Ha már puha a hús meg a paszternák csak akkor tettem bele a gombát és még azzal együtt alufólia nélkül megpirítottam. Fenomenálisan finom lett, még akár almát is tehettem volna bele, nagyon illett volna az őszi ízekhez.

Tagged with →  
Share →

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük