Ezt a képet nagyon régóta nézegetem a larecetadelafelicidad.com oldalán , és nagyon szeretném kipróbálni. Persze ez is azután jut eszembe, hogy hazajöttünk a közértből és még véletlenül se vettem elég tojást se étcsokit hozzá, de sebaj, holnapra ezeket pótólom. Nem tudom, hogy a bélyegzős barna tojásokkal hogyan fog mutatni, de ez nem veszi el a kedvemet a próbálkozástól. A receptet ide kattintva olvashatjátok.

Hozzávalók:

  • 12-16 tojás aminek csak a héja kell! – mit csinál az ember ennyi megmaradt tojással, na ehhez is keresünk majd mindjárt valamit…
  • 200 g étcsoki, feldarabolva
  • 125 g vaj, szobahőmérsékletű
  • 3 tojás – nyilván érdemes hármat félretetenni a fentiekből!
  • 1 csésze cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csésze liszt
  • 3 evőkanál édesítetlen kakaópor

Elkészítés:

A tojásokat először ki kell lyukasztani és a tartalmukat gondosan kiüríteni. Csak az egyik oldalon lyukasszatok, a hagyományos kifújt tojásokhoz szükséges lyuknál kicsit nagyobbat viszont, hogy majd bele lehessen tenni egy habzsákot, amivel a sütitészta beletölthető.

A tojásokat ki kell öblíteni és sós vízbe beáztatni, erre gondolom egy kis fertőtlenítés miatt van szükség. A recept szerint 1 liter vízhez 10 dkg só kell és ebben kell a tojásokat 30 percig áztatni. Nyilván csak akkor lehet áztatni ha meg is töltjük őket a vízzel, különben csak lebegnek. Áztatás után megint öblítés, szárítás, lyukakkal lefele. Majd kb. 1 teáskanál olajjal lehet belülről a tojásokat “kikenni”, csak ide-oda forgatva mert belenyúlni úgyse lehet. Juj de macerás…

Ezután jön a brownie. A csokit a vajjal együtt fel kell melegíteni és megolvasztani. A tojást és a cukrot egy másik edényben összekeverni, hozzáadni a csokis vajat. Mehet bele a liszt, só, kakaópor, lazán összekeverni.

A tojásokat muffinformában érdemes sütni – így rögtön adott, hogy 12 db-bal érdemes próbálkozni- úgy, hogy egy kis darab alufóliával az ember kibéleli a formákat, hogy megálljon benne a tojás, lyukkal felfelé. Egy habzsákból a masszát kinyomva legalább 3/4-éig kell megtölteni a tojásokat, ha kevés a sütitészta akkor értelemszerűen nem tölti ki a tojást eléggé, ha viszont kifolyik mert túltöltöttük akkor még sütés után, melegen kell letörölgetni! Ezek szerint érdemesebb inkább túlölteni.

180 fokon 15-20 percig kell sütni. Nyami. A képek és a recept innen származik.

Tagged with →  
Share →

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük