Mostanában a kreatívkodást elsősorban a konyhában folytatom, így mind a két kicsi a lábam alatt serénykedik és sokkal jobban el tudják foglalni magukat pl. a kiskonyhával, mintha sniccerrel vágnánk kartont a földön. Két napja eperben fürdök, jön majd egy jóféle levendulás eperlekvár recept is de most ezt az isteni pesto receptet kell leírnom, annyira állat, hogy nem tudok betelni vele.

Vettem egy csokor fehérrépát aminek giga mennyiségű zöldje volt. Volt itthon hántolt mandula és innen nem volt megállás, ez lett belőle:

Hozzávalók:

  • 3 csokor (kis) petrezselyem, vagy egy csokor fehérrépa zöldje
  • 1 nagyobb fej fokhagyma
  • 3-4 evőkanál reszelt parmezán
  • 5-6 evőkanál pirított mandula
  • olivaolaj, amennyit felvesz

Mindent beledobtam az aprítóba, olajat kellett még utólag beleöntenem mert teljesen beszívta. Tegnap vajaskenyérrel ettem és kecskesajttal, ma tésztára tettem, holnap szerintem csinálok vele valamilyen csirkehúst… Nem tudom meddig áll el, ebből a mennyiségből nekem egy kis bébiételes üvegnyi lett. Szerintem hamarabb elfogy simán, minthogy megromlana.

Tagged with →  
Share →

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük