Ezt a citromos-málnás süti receptet ezen a blogon találtam, a kép is innen van, egyszerűen istenien néz ki. Azonnal meg akarom csinálni de csak 1 citrom van itthon ehhez pedig 4 is kell. Fontos információ még a receptről, hogy nem ajánlatos fém edényben készíteni, állítólag a citrom valahogy kioldhat valamit a fém tepsikből és fémes ízű is lesz tőle a süti. Sose gondoltam volna, szóval cserépedények, üveg jénaik málnára fel! Túl nagyot viszont ne válasszatok, ezek a mennyiségek egy kb. 20×20 cm-es formához elegendőek. A leíráshoz kattints ide:
Hozzávalók a tésztához:
  • 160 g vaj
  • 50 g cukor
  • 125 g liszt
  • vaníliás cukor vagy vanília esszencia
  • csipet só
a citromos-málnás szmötyihez:
  • 350 g málna (2 bögrényi, lehet fagyott is)
  • 150 g cukor – érdemes megkóstolni, hogy elég édes-e, ez a 150 g nem sok a rengeteg citrom mellett
  • 3-4 citrom leve
  • 2 ek citromhéj reszelve
  • 3 tojás fehérje
  • 1 egész tojás
  • 85 g liszt
  • csipet só

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Tegyél egy sütőpapírt a formába, hogy majd könnyebben ki lehessen emelni a szeleteket ha kész van a süti.

Az alaphoz keverd össze a cukrot és a vajat, add hozzá a vaníliát. A lisztet csak lazán keverd bele. Dobd az egészet a formába és kézzel nyomkodd el viszonylag egyenletesen. 20-25 percig süsd, amíg aranybarnára nem sül.

A recept fagyott málnát használ, ami a kiengedésről jól összeplöttyed és könnyebben át lehet paszírozni. Ha valaki nem bánja, hogy magos marad akkor ki is lehet hagyni ezt a macerás részt. A friss málnát meg szerintem érdemes vagy összeturmixolni és úgy paszírozni vagy csak turmixolni és akkor magos marad, na és.

Add hozzá a cukrot, tojásfehérjét, tojást, citrom levét, héját a lisztet és a sót. Ne ijedj meg, elég folyós massza lesz! 25-30 alatt sül meg.

Tálalás előtt legalabb 4 órára tedd be a hűtőbe – nyilván miután teljesen kihűlt – ha egy egész éjszakát tud hülni az még jobb.

Recept és kép forrása: http://theimprovkitchen.blogspot.co.uk

Tagged with →  
Share →

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük