Az utóbbi időben két kisgyerek mellett semmi időm nincs kreatívkodni, ez meg is látszik a blogon sajnos. Az egyedüli alkotótevékenység a süti- és egyéb édességkészítés marad, amiben úgy ahogy segítenek is a kiscsajok, legalább azzal, hogy nem nyúlnak bele a forró sütőbe és nem esem át rajtuk tésztakevergetés közben.

Szerdán megérkezett a megrendelt 15 kg sárgabarack, aminek vagy jó negyede szombatig természetesen annak rendje és módja szerint meg is rohadt – Adél betegeskedése miatt hozzá se tudtam nyúni. Azon túl, hogy sírvafakadtam, hogy a jó kis barackot dobhatjuk ki a fenébe, előnye is volt a dolognak, így ennyivel kevesebbet kellett pucolgatni. Lett  egy adag lekvár, valami sütin gondolkozom még és íme itt a szorbet recept is, mely ez alapján készült.

Hozzávalók:

  • 1,5 dl víz
  • 200 dkg cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 50 dkg sárgabarack kimagozva
  • 15-20 levél bazsalikom

Elkészítés:

A vizet a cukorral és a citromlével felfőztem, forrástól számítva 5 percig hagytam bugyogni, majd megvártam míg lehűl. Ha lehűlt, akkor összeturmixoltam a barackot a bazsalikommal (azért nem előbb, hogy ne barnuljon meg a barack) és hozzáöntöttem a kihűlt szirupot. Kicsit még kevergettem és egy keverőtálban betettem a fagyasztóba. Ezután félóránként, óránként kivettem és még vagy öt alkalommal jól átkevertem az egészet robotgéppel, aztán áttöltöttem egy zárható műanyag edénybe. Ezek után szépen adagolható állagú, nem fagy tömbbé. Pont annyira érződik benne a bazsalikom, hogy ne legyen arcbacsapós, csak úgy keresi az ember a plusz ízt, hogy mi is ez, mi is ez és mire rájön (vagy nem) már el is fogyott.

Tagged with →  
Share →

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük