Ahogy múlik el a karácsonyi emléke egyre haloványabb már a fenyőfa és a rajta lógó mézeskalács illata is. A pinterest-en bukkantam rá ezekre a – látványnak is fantasztikus – szobai illatosítókra, melyek elkészítése valójában pofonegyszerű és nem tartalmaz semmilyen káros anyagot.

Kép forrása

Ezeket a csodás üvegeket Monica, a The Yummy Life bloggere készítette, a képre kattintva hosszasan olvashattok angolul a különböző illatkombinációkról és a felhasznált anyagokról.
Minden üvegben a gyümölcsök, fűszerek és fűszerkivonatok mellett csak sima csapvíz van ami melegítés hatására kezd el illatozni. Rengeteg ötletet mutat arra is, mi minden használható erre célra a mécsessel melegített fondue készlettől az elektromos bögremelegítőig.

A képeken látható illatkombinációk csak étvágygerjesztők:

  1. Narancs, fahéj, szegfűszeg, ánisz és szegfűbors – ez az összeállítás talán a legerősebb illatú, guszta kinézetét és viszonylag sokági megőrzi és többször is újra melegíthető
  2. Citrom, rozmaring és vanília
  3. Lime, kakukkfű, menta és vanília kivonat
  4. Narancs, gyömbér (egész vagy akár por) és vanília
  5. Fenyő vagy egyéb illatos cédrusfajta, babérlevél és szerecsendió. A szerecsendió legkülső rétegét ajánlatos egy kicsit megreszelgetni, hogy jobban illatozzon és a reszelék és az egész dió is mehet a „levesbe”.

 

Share →

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük